Çalıca İlkokulu İzcileri Yemin Etti

Çalıca İlkokulu İzcileri Yemin Etti
Muğla ve ilçelerinde İzcilik faaliyetlerinde düzenli olarak yürüten tek izci grubu Çalıca İlkokulu öğrencileri izcilik yemini ederek fular taktılar. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Ömer Eşen Eğitim Merkezi’nde yapılan törene Fethiye İlçe Gençlik Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır, Okul Müdür Yunus Akkuş, öğrenci velileri ve izciler katıldı. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende İzci Lideri Üzeyir Çetin bir konuşma yaptı. Çetin İzcilik faaliyetleriyle öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak için gayret sarf ettiklerini, ailelerinde verdiği desteklerden dolay minnettar kaldığını belirtti.
Fethiye Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ise, izcilik faaliyetlerini öğrencilik döneminde ve sonrasında zaman zaman sürdürdüğünü belirterek, “üzerimize düşen ne görev varsa yerine getirmeye her zaman hazırız. Bence İzcilik konusunda Üzeyir Çetin bir duayendir.”dedi.
Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır da mezun olduğu Çalıca İlkokulu’nun tüm etkinliklerine mümkün olduğunca katıldığını söyleyerek, “her okula bir Üzeyir Çetin lazım sözümü artık her ilçeye bir Üzeyir Çetin lazım şeklinde değiştiriyorum. Öğrencileriyle ve ilçe okullara kattığı örnek faaliyetler ortada. Sadece Fethiye de bu izcilik faaliyeti var. Gönüllük işine dayalı bu izcilik faaliyeti. Üzeyir Çetin bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır.”dedi. Konuşmaların ardından Okul Müdürü Yunus Akkuş, İlçe Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır ve törene katılan yazılı ve görsel basın çalışanlarına İzci Lideri Üzeyir Çetin tarafından fular takıldı.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından izcilik ile ilgili şiirler okundu, ardından izcilik yemini törenine geçildi. Öğrenciler sahneye tek tek çağrılarak izcilik yemini ederek fular taktılar.
Haber / Foto: Erkan İLİK – Bahadır Konuk






